top of page
  • Obrázek autoraMichal Zach

2 nástroje, které ti pomůžou zabodovat u pohovoru

Aktualizováno: 6. 2. 2020

Existují dvě otázky, na které potřebuješ znát odpověď dřív, než vyrazíš na pohovor. Co dokážeš druhým nabídnout a koho tím chceš zaujmout? Simulační hra a chatbot ti pomůžou zjistit obojí.



1. Simulační hra: Poznej svoje silné i slabé stránky


Odznaky ze svého profilu můžeš snadno sdílet s ostatními.

Znáš svoje silné stránky? Víš, pro jakou práci máš talent?


Neptáme se tě tu teď na to, z jakých předmětů máš dobré známky, jakou specializaci studuješ nebo ve kterém oboru zrovna pracuješ. Zajímá nás, jestli umíš pojmenovat svoje přenositelné kompetence — klíčové dovednosti, které uplatníš bez ohledu na pracovní pozici.


Průzkumy ukazují, že 44 % mladých talentů má s pojmenováním svých kompetencí velké potíže.

Ať už patříš k nim, nebo do té “šťastnější půlky”, vždycky platí, že když umíš o svých kompetencích říct to podstatné, máš na půl vyhráno. Dokážeš tak totiž dobře vyjádřit, jakou hodnotu na trh práce přinášíš a pro jaké druhy pozic máš přirozený talent.


Svět tam venku zajímá jen to, co od tebe může získat.

kompetence behiro
7 přenositelných kompetencí, které měří simulační hra The Office Day.

Není to lehký úkol a řada testů člověka buď unudí nebo znejistí, než posune dál. Abychom ti tuhle výzvu ulehčili, vybrali jsme 7 přenositelných kompetencí, které uplatníš ve většině profesí digitálního věku a zabalili jejich měření do simulační hry. Můžeš se spolehnout, že u pohovoru uděláš dobrý dojem, když o nich zvládneš snadno mluvit.


Každý jsme samozřejmě silný v něčem jiném. Každý také máme různé pracovní charakteristiky. To jak se chceme zalíbit okolí, jaké tempo si při práci držíme nebo nakolik samostatně děláme svěřené úkoly.


Vyhovění, tempo a samostatnost patří mezi základní pracovní charakteristiky.

Tohle všechno se dá objektivně změřit z tvého pracovního chování v simulační hře. Až ji dohraješ, najdeš na jejím konci svůj skill profil.


A aby ti to celé dávalo smysl, tak součástí každého takového profilu jsou i podrobné interpretace a doporučení pro tvůj rozvoj. V čem ti poradí a co ti o tobě prozradí? To už budeš muset zjistit ty.


2. Culture chatbot: Pracuj tam, kde se nebudeš muset přetvařovat


V době, kdy je práce víc než lidí se prakticky nemusíš bát, že tě někde nevezmou. Máš proto šanci vybírat si zaměstnavatele a jeho kulturu podle svých představ. Neboj se toho využít.


Během 4 minut můžeš zjistit, jaký “firemní setup” ti sedne nejlíp a při pohovoru budeš vědět, jak si tohle nastavení firmy správně ověřit.


Culture chatbot ti pomůže najít tu správnou firemní kulturu.

A když budeš chtít, pomůžeme ti najít zaměstnavatele s tou pravou kulturou pro tebe. Někdy je totiž pěkná fuška odfiltrovat ty tuny marketingového balastu, než se člověk dobere toho, jak to uvnitř té které firmy vlastně funguje. Stojí to ale za to. Koneckonců na téhle volbě závisí tvoje dlouhodobá spokojenost v pracovním životě.


Tip:


Simulaci hrej poctivě a chatbotovi odpovídej upřímně. Obojímu zároveň věnuj maximum své pozornosti. Zkrátka se snaž vždy plnit zadání tak, jakoby to bylo doopravdy. Na “udělám to jen jako” by ve finále stejně doplatila jen tvoje vlastní budoucnost.


1 266 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page